Премијера опере Андре Шеније-Звезде светских оперских сцена гости Београда

01. 10. 2023.

Опера Умберта Ђордана "Андре Шеније" биће изведена у Београду у Великој сали МТС дворане 1. октобра у 20 часова.

Публика ће имати прилику да ужива у страственој опери о борби за љубав и идеале. Романтични песник Андре Шеније је преплављен својом немогућом љубављу према Мадалени која је припадница аристократије, док је он само сиромашни припадник Француске револуције. Иако је цео њихов свет раздвојен великим насиљем, њихова љубав неће бити ускраћена чак и ако их обоје кошта живота.
Главни протагонисти биће познати италијански тенор Дарио Ди Виетри (Андре Шеније) у чијој се богатој оперској биографији налазе наступи у Веронској арени, Римској опери, Напуљској и другим оперским кућама, затим у улози Жерарда наћи ће се италијански баритон Алберто Мастромарино чији су запажени наступи у Бечкој опери, Берлинској опери, Краљевској опери у Лондону, Метрополитен опери у Њујорку; у улози Мадалене је Марија Јелић, наша млада оперска звезда која је певала са истакнутим уметницима: Пласидом Домингом, Еленом Гаранчом, имала запажене наступе у улогама Аиде, Тоске, Мими у нашој земљи и иностранству; у улози Берси биће италијански мецосопран Ирене Молинари која наступа у најзначајнијим италијанским оперским кућама, а у улози Маделон наступа израелско-литвански мецосопран Марта Маталон. Учествују хор и оркестар уметничког ансамбла Министарства одбране “Станислав Бинички”.
Диригент представе је реномирани италијански маестро, Марчело Мотадели.
Улазнице за оперски спектакл "Андре Шеније" могу се набавити на благајни МТС Дворане, Тицкет Висион продајним местима, као и онлајн на сајту tickets.rs.
Опера "Андре Шеније" биће изведена у продукцији МТС Дворане, уз подршку Италијанског института за културу у Београду.