НАШЕ ВЕЧЕ-ИВАН БОСИЉЧИЋ

13. 04. 2024.

Иван Босиљчић поред богате филмске, телевизијске и позоришне каријере са великим успехом представља своје ауторске пројекте љубитељима поезије и музике. Већ је добро познато да ове уметничке вечери доносе узбуђење драмске представе и врхунски музички догађај, ретко виђен на овим просторима.

Наше вече је музички сусрет публике и уметника, који обједињује најлепше популарне филмске и позоришне мелодије наших простора и антологијску поезију књижевних великана. Публика је бурним емотивним реакцијама дочекивала наступе, како у великим концертним дворанама напег региона, тако и на позоришним сценама широм Европе и света.

А сцена мтс Дворане, тадашње Дворане Дома синдиката била је место са кога се Иван тада први пут представио публици на овај начин.

Након 15 година на тој истој сцени, у истом саставу као на почетку овог чаробног, музичког, поетског пута, у пратњи 30 музичара Симфонијског оркестра уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, Иван Босиљчић ће изаћи пред своју публику. Том приликом поручује: „Биће ово прилика да се огледнемо једни у другима и да заједно одмеримо колико смо се променили за деценију и по. Ја сам сигуран да ћемо сви после овог сусрета изаћи из Дворане, поносни што су музика, поезија и уметност, наш начин тражења лепоте и да смо баш због тога , у међувремену постали бољи и душевнији људи“.

На питање зашто су ове вечери толико вољене од стране публике, Иван увек са осмехом кратко одговори: „Дођите и видите“!