LORD OF THE DANCE

24. 05. 2023.

Планетарно популарни ирски музичко-плесни спектакл Lord of the Dance стиже у Београд, на Ташмајдан, 24. маја 2023. у организацији продуцентске куће Long Play. Грандиозни сценски шоу који је основао 1995. ирско-амерички плесач Мајк Флетли посетио је више од 1.000 места широм света и видело га је висе од 60 милиона људи у 60 земаља на сваком континенту, што га чини једном од најуспешнијих плесних продукција. У Београду је Lord of the Dance неколико пута у последњих десетак година увек наилазио на сјајан пријем, па нема сумње да на Ташмајдану следи још један спектакл за памћење.

Флетли је прилагодио оригинални Lord of the Dance за нове генерације обожавалаца. Актуелни шоу садржи више од 150.000 корака, те публику магично уводи у вртлог покрета, плеса, уметничког осветљења и пиротехнике за памћење. Посетиоце чека нова сцена, костими, кореографија, као и најсавременија техника и светлосни ефекти. На позорници ће се појавити 40 истакнутих младих извођача, уз нову музику композитора Џерарда Фахија. Савремени Lord of the Dance повезује оно најбоље од традиције са узбуђењем које доноси нова музика и савремени плес.
Мајл Флетли не скрива узбуђење уочи нове Lord of the Dance турнеје, после свега што је задесило планету везано за пандемију короне:
„Осећам да је ово најважнија турнеја у нашој историји. Повратак уметности је невероватно битан. Надам се да ćе низ наших наступа помоćи људима да се обнови расположење и врати осмех на њихова лица".
Улазнице за спектакл Lord of the Dance 24. маја 2023. на Ташмајдану коштају од 3.200 до 4.500 динара, и могу се набавити путем сервиса Tickets.rs.