КОНЦЕРТ СТЕФАНА МИЛЕНКОВИЋА И ОРКЕСТРА МУЗИКОН У БОТАНИЧКОЈ БАШТИ

24. 05. 2024.

Оркестар Музикон и Стефан Миленковић одржаће концерт под називом „Пролеће“ 24.05.2024. у 20ч у Ботаничкој башти.

Публика ће имати прилику да чује Сонату за виолину у g-молу, познатије као Ђавољи трилер (Г. Тартини) као и свиту Beatles go baroque у стилу Џ. Ф. Хендла (П. Бреинер) у извођењу камерног оркестра Музикон и виолинског виртуоза и гостујућег солисте Стефана Миленковића у најлепшој оази града Београда.

Концертом „Пролеће“ оркестар Музикон отвара своју алтернативну концертну сезону Годишња доба која је конципирана као спој традиционалног и савременог „атипичног“ извођења дела класичне музике у различитим просторима. Кроз програме, аранжмане и локације, Музикон ће представити концерте који чине „карактере годишњих доба“ и идеје о извођењу класичне музике у XXI веку. Неки од концерата су у класичној форми са фокусом на усавршавање извођења и сарадњи са гостујућим солистима - врхунским стручњацима из бранше, док су остали концерти експериментални у погледу жанра композиција и пружају публици нову перспективу из које посматрају класичну музику.

Виолиниста Стефан Миленковић је познат у целом свету због својих изузетних уметничких способности, али и због своје животне посвећености хуманитаризму. Постао је познат када је са својих десет година био позван да наступи пред бившим председником САД Роналдом Реганом, у Белој кући, на божићном шоу програму. После овог наступа, уследио је позив бившег председника Русије, Миахила Горбачова. Наступао је два пута пред Папом Јованом Павлом II. 

Његови међународни наступи укључују сарадњу са Берлинским симфонијским оркестром, Хелсиншком филхармонијом, Београдском филхармонијом, оркестром Радио Француске, оркестром Бољшој театра, Националним оркестром Белгије, камерним оркестром Орфеус, Камерним оркестром Аспен, Симфонијским оркестром Индијанополиса, Меском државном симфонијом, Симфонијским оркестром државе Сао Паоло у Бразилу, као и симфонисјким оркестрима Мелбурна и Квинсленда у Аустралији. Сарађивао је, између осталих, са реномираним диригентима, као што су Лорен Мазел, Данијел Орен, Владимир Федосејев, Лу Јиа, Лиор Самбадал и Ен Сао. 2002. године проглашен је за уметника 20. века у Београду.

Карте су у претпродаји у оквиру мреже www.tickets.rs

Први промотивни контигент карата по цени од 1800 за стајање и 2800 РСД за седење пуштен је у продају.