Концерт камерног ансамбла „Београдски квартет харфи”

05. 10. 2023.

Концерт камерног ансамбла „Београдски квартет харфи”, уједно и први концерт класичне и популарне музике у оквиру четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, одржаће се у четвртак, 5. октобра у 20 часова, у Галерији Историјског музеја Србије (Трг Николе Пашића 11).

Историјски музеј Србије и удружење „Unica Art” позивају публику на концерт који се одржава под покровитељством Министарства културе Републике Србије и Секретаријата за културу Града Београда.

На захтев публике, током четврте сезоне циклуса „Музиком кроз музеј”, у сали ће у посебној витрини бити изложене неке од нота владарских композиција српских композитора из нотне архиве Музеја, које се, као особеност циклуса, изводе на сваком концерту у аранжманима самих музичара.

Камерни ансамбл „Београдски квартет харфи” чине харфисткиње Дијана Сретеновић, Марија Ђурђевић Павловић, Милица Миливојевић и Софија Сибиновић.

На програму су композиције Светислава Божића, Антонија Вивалдија, Жоржа Бизеа, Милана Михајловића, Јадранке Стојаковић и Вилија Мерца, као и традиционалне композиције у аранжману Хелене Сирмијумске. Поред наведених, биће изведена и композиција изненађења из музичке архивске грађе Историјског музеја Србије.

Из ове културне установе додају да, због ограниченог броја места, заинтересовани грађани који желе уживо да присуствују концерту могу да резервишу место путем телефона 064/8581-296. Резервације се примају сваког дана, осим понедељка, од 12 до 19 часова. Цена карте износи 250 динара. Такође, из Музеја саопштавају да сви који нису у могућности да присуствују концерту или благовремено резервишу место, имаће могућност да концерт погледају на Јутјуб каналу Историјског музеја Србије у петак, 6. октобра.

У Историјском музеју Србије постављена је изложба „Чекајући сталну поставку”, коју заинтересовани грађани могу да посете свакога дана, осим понедељка, од 12 до 20 часова (продаја улазница до 19 часова), подсећају из ове установе.