JAZZ IN THE GARDEN

06. 07. 2024.

Фестивал Jazz in the garden биће одржан 6. и 7. јула у Ботаничкој башти Јевремовац, а током четвртог издања фестивала биће одржано 18 концерата на три бине.

Ове године фестивал с поносом најављује двојицу истакнутих музичара Влатка Стефановског и Васила Хаџиманова који ће, захваљујући компанији Тиквеш Цхатеауџ&Домаинес, по први пут у каријери наступити заједно као дует с програмом који је направљен ексклузивно за Somersby Jazz in the Garden. Као специјални гост на сцени ће им се придружити и амерички госпел и блуз певач Деан Боњман.

Још једно велико име, enfant terrible овдашње музичке сцене Рамбо Амадес и његов Organic Trio наступиће са специјалном гошћом, певачицом и мултиинструменталистом Albom Nachinovich на концерту који доноси мноштво изненађења и помера музичке границе.

Публика ће током два дана на Main Stage имати прилике да чује и види још и наступе најбољих овдашњих џез музичара Max Kochetov Quintet, Schime, Милош Чоловић Sextet и Ирина Павловић Octet који ће понудити увид у музику на актуелној српској џез сцени.

Garden Stage и Stage One доносе такође прегршт врхунске забаве и узбудљиве концерте етаблираних и младих музичара из Србије и иностранства: Бобана Ђорђевић Quartet, Bullet for Badman, Shljuka Quintet, Corey Wilcox Quintet, Драма Quartet, Коста Вукашиновић Sextet, Katarina Kochetova Quartet, Јован Миловановић Quartet, Иван Радивојевић & No Room For Squares, Herb Hunters, Blues Brothers Tribute Band, а ту су и оба дана јам сессион наступи младих музичара са џез одсека МШ Станковић.

За разлику од већине овдашњих џез фестивала где публика дође на концерт, седне на своје место и слуша музику, Somersby Jazz in the Garden, уз врхунску музику домаћих и иностраних џез музичара, публици нуди и пуно пропратних садржаја. Посетиоци имају пуно разлога да дођу пре концерата и да остану после, али и да у сваком тренутку могу да бирају музички садржај који им одговора на једном од три паралелна музичка програма, који се упоредо дешавају у различитим деловима Ботаничке баште.

Фестивал ће оба дана трајати од 16 до 23 часа, а у претпродаји се може купити ограничени број улазница.

Детаљан програм концерата најлепшег празника џез музике може се пронаћи на сајту jazzinthegarden.rs и друштвеним мрежама Инстаграм и Фејсбук.