IRON MAIDEN

24. 05. 2022.

IRON MAIDEN су својој турнеји “Legacy Of The Beast 2022” додали још шест европских градова, укључујући и концерт у београдској Штарк Арени, 24. маја.  

Специјални гости концерта у Београду биће “Lord Of The Lost”.

Шоу је већ видело скоро два милиона људи широм света, а обожаваоци и медији су оценили да је у питању најекстравагантнији и визуелно најспектакуларнији наступ у каријери бенда до сада, са сет листом вишедеценијских хитова, који су фаворити њихових бројних обожавалаца. Бенд ће изводити и песме са новог студијског албума “Senjutsu”.

Iron Maiden је последњи пут свирао у Србији 2014. године, тако да ће овај концерт бити јединствена прилика за фанове да први пут чују нове песме уживо и да буду сведоци спектакуларног концерта у Штарк Арени.

Менаџер Iron Maiden-a Rod Smallwood је изјавио: „Следеће године ћемо коначно моћи да наступимо на великим европским стадионима и аренама и реализујемо “Legacy of the Beast”, која је првобитно била предвиђена за 2020. годину и од тада је два пута одлагана! Одушевљени смо што ћемо моћи да свирамо у неким од великих градова источне Европе, укључујући и Украјину где никада нисмо наступали. Направићемо неке измене у продукцији и сет листи како бисмо укључили и песме са нашег новог албума “Senjutsu”, што ће турнеју “Legacy of the Beast” учинити још узбудљивијом и спектакуларнијом од прослављеног оригиналног шоуа, али можете бити сигурни да ћемо свакако свирати све „хитове“ и да ћете видети кључне елементе оригиналне турнеје као што су Spitfajer, Ikar, Hell, бацаче пламена, пиротехнику и остало! Али ми ћемо то још мало протрести и Trooper Eddie ће имати озбиљну конкуренцију у новом Senjutsu „svetu“ који ћемо дочарати.”

Маиден-ов вокал Bruce Dickinson додаје: „Заиста се радујемо нашем повратку у Европу следеће године и сјајно је што сада можемо да додамо Београд и друге концерте у источној Европи, велике градове и велике фанове. Узбуђен сам због нових додатака сценској продукцији и једва чекамо да сви виде шта смо планирали. Цео бенд је заиста уживао у досадашњој турнеји и сада једва чекамо да се вратимо на пут да свирамо уживо, забавимо се и видимо све вас поново! ”