Хаусер-"Rebel with a Cello"

24. 10. 2023.

„Лош дечко“ међу инструменталистима и један од чланова 2Cellos, познат као ХАУСЕР, најављује своју дуго очекивану, прву светску соло турнеју - ""Rebel with a Cello", у оквиру које ће 24. октобра следеће године наступити у београдској Штарк Арени.

Вођен успехом последње, и у рекордном року распродате, турнеје "2Cellos,, овај визуални уметник и суперзвезда виолончелиста доноси нам врхунски музички шоу праћен њему својственим сценским ефектима, које савршено украја са својим романтичним звуком и стилом свирања.

Виртуоз, чији се стил извођења описује као еклектичан, на јединствен начин пркоси правилима устаљеног музичког израза, покоравајући свет и стварајући армију фанова јединственим упаривањем виолончела са контрастним жанровима. Његово култно извођење нумере „Smooth Criminal“ Мајкла Џексона направило је од њега интернет сензацију и још важније, позиционирало га је као једног од најталентованијих светских инструменталиста двадесет првог века.

ХАУСЕР обећава праву сензацију и непоновљиво искуство на својој првој соло турнеји. У свој наступ укључује све што су његови фанови упознали и заволели кроз његове визуелне концепте и медијске презентације, попут веома популарне „Beach Party“ , „Alone Together“, али и нови ниво трансформације ритмичног ретро звука у модерне плесне нумере са његовог новог соло албума који је доступан широм света, „The Player”.

Успех самог ХАУСЕР-а досеже даље од његових милиона пратилаца на Yоu Тube-у, Facebook-у и Инстаграму, са посвећеном међународном базом обожаватеља која наставља да расте. Са милијардама аудио стримова и видео прегледа на друштвеним мрежама, хрватски виолончелиста је феномен који повезује виртуозност са чистом страшћу. За ХАУСЕР-ове фанове, можда је то једноставно његова способност да уједини генерације љубитеља музике.