КОНЦЕРТ ЗА РЕКОРД-GUITAR ART ФЕСТИВАЛ

19. 05. 2024.

Концерт за рекорд одржаће се 19. маја на Тргу Републике у 13.00 часова. Циљ концерта је да се постави први национални гитарски рекорд, који ће сваке наредне године да се увећава. Гуитар Арт фестивал позива све гитаристе који знају основне акорде и имају од 7 до 77 година да се прикључе највећем гитарском концерту у Србији.

Сви заинтересовани гитаристи се могу онлине пријавити путем мејла, како би били део највећег гитарског концерта у Београду. Организатор поручује да зграбите гитару, поведите породицу, позовите пријатеље и дођите на Трг Републике.

Са велике бине на Тргу Републике подршку за сваку песму даће ти наши специјални гости познати бендови и гитаристи који ће водити концерт и свирати са вама.

Међу гостима су Дејан Цукић, Yу група, Кики Лесендрић и Пилоти, Срђан Гојковић Гиле, Бојана Стаменов и други. Испред велике бине биће ограђен простор са столицама за регистроване учеснике концерта.
Трг Републике биће претворен мали гитарски град. Поред концерта, за најмлађе су организоване радионице гитаре и укулеле, како би научили први акорд и били спрени за концерт наредне године.
Концерт за рекорд се одржава у склопу манифестације Београдски дани породице уз подрђку Министарства културе, Града Београда и Туристичке организације Београда.

РЕГИСТРАЦИЈА ЗА КОНЦЕРТ

Регистрација почиње 13. маја у 10.00 часова путем мејла koncertzarekord@gmail.com. Када пошаљете маил, добићете број и песаме са инструкцијама за извођење.
На концерт 19. маја треба да понесете акустичну или класичну гитару, а дозвољени су и укулеле, бенџо или тамбуре. Сви регистровани учесници ће добити информације путем мејла на који улаз долазе и како заузимају своје регистровано место. Такође, сви гитаристи добијају е-Guitar Art захвалницу да су учествовали у првом постављање националног гитарског рекорда.

СПИСАК ПЕСАМА

Редослед песама које ће пријављени гитаристи се свирати на концерту уз подршку познатих музичара.

 1. Smoke on the Water – Deep Purple , пева: Ненад Златановић
 2. (I Can’t Get No) Satisfaction – The Rolling Stones, пева:Зоран Олбина
 3. I love Rock ‘n’ Roll – Joan Jett, пева: Бојана Стменов
 4. Highway to Hell – AC/DC, пева: Милена Бранковић
 5. The Beatles – Get back, пева: Дејан Цукић
 6. Воли ме– Ненад Чутурило
 7. Морнар– YU Grupa
 8. Када сањамо – Кики Лесандрић и Пилоти
 9. Ја бих да певам-Дејан Цукић
 10. Igra R'n'R cela Jugoslavija – Електрични оргазам
 11. You Never Can Tell – Chuck Berry - пева: Горан Стојковић
 12. Imagine / Give Peace a Chance – John Lennon, пева: Дејан Цукић