Dead Can Dance

12. мај 2022.

Dead Can Dance, најзначајнија светска world music група, а по мишљењу многих и јединствени музички феномен, враћа се београској публици 12. маја 2022. године. Након изузетно успешног првог сусрета у нашој земљи 2019. године, нови концерт одржаће се у Штарк Арени.

Домаћа публика ће још једном имати прилику да ужива у безвременском и магичном звуку Dead Can Dance-a, у специјалној конфигурацији Штарк Арене, након 40 година постојања групе.

Иако европска турнеја, која је најављена за 2021. годину и одложена због Covida, није предвиђала наступ у Србији, уз труд Charm Music-a и српска публика ће у 2022. осетити исконску чар музике Dead Can Dance-a.  

Изузетно се радујемо повратку и турнеји по Европи у априлу, мају и јуну 2022. године. Као и сви, ужелели смо се живих концерата и једва чекамо да се вратимо на бину и свирамо за вас на неким фантастичним местима следеће године када то буде безбедно. - поручили су Лиса и Брендан.

Лиса Џерард, један од најлепших светских вокала и музички геније Брендан Пери, већ деценијама љубитељима музике преносе свој свет дубоког уметничког интегритета, који неописиво привлачи и поклонике алтернативне рок музике. На свој заједнички пут кренули су још 1981. године у Мелбурну, и од тада њихова музика успешно избегава окове простора, времена и жанрова и ствара невероватан опус инспирисан звуковима источне Еуропе, Блиског истока, Азије, северне Африке, Медитерана и шире. Овај састав годинама прича неиспричане приче људског духа у којима нема граница између земаља, раса, религија и језика. Dead Can Dance-a не ствара музику, већ магију, који сви могу разумети и осетити.

Иза њих је већ осам студијских и три live албума, и много успешних светских турнеја. Компоновали су музику за бројне филмове, међу којима је најпознатији Гладијатор Ридлија Скота. Лиса Џерард и Брендан Пери имали су и прекиде у заједничком раду, за вријеме којих су градили успешне соло каријере, а шест година након албума Анастасис, окупили су се 2018. године на албуму Дионyсус, а у склопу светске турнеје наступили су и у Београду 2019. године, на концерту који ће се дуго памтити.

Следеће пролеће Dead Can Dance караван дели своју магију с публиком у Београду, а улазнице за овај јединствени концерт у организацији Charm Music-a , кренуће у продају путем Tickets.rs система у петак, 17. септембра, у 10 сати, по ценама од 2600 до 4500 динара.