БОРИС ГРЕБЕНШЧИКОВ И ГРУПА БГ+

25. 01. 2023.

Након распродатих концерата у најразличитијим деловима света и изласка новог албума групе Акваријум “Дом Всех Святых”, који никога није оставио равнодушним, Борис Гребеншчиков ће први пут наступити у Београду 25. јануара у Дому омладине Београда.

У програму ће се уз нове хитове наћи и „акваријумска“ класика, чиме се, према речима фанова и поклоника стваралаштва Бориса Борисовича из различитих земаља, на задивљујућ начин „сједињују вечност и савременост“.

Група Акваријум је 2022. године требало да прослави 50 година рада, међутим рат у Украјини је променио планове и Акваријум је прекинуо све своје турнеје. Али да своје слушаоце не би у потпуности оставили без музике, направљен је привремен партизански састав БГ+.

БГ+ чине: БГ, Александар Титов (бас), Брајан Финеган (флаута), Константин Туманов (клавијатуре и хармоника), Лијам Бредли (бубњеви), Андреј Суротдинов (виолина), Глеб Гребеншчиков (удараљке). У овом саставу група је већ обишла десетине земаља широм света и наступала у разним местима.

Чланови бенда спремни су да настави своју бескрајну турнеју, како би музика, колико је то у њеној моћи, залечила ране нанете данашњим лудилом.