БАЛЕТСКИ СПЕКТАКЛ “ЛАБУДОВО ЈЕЗЕРО”

05. 03. 2024.

Чувени балет "Лабудово језеро", руског композитора Петра Илича Чајковског извешће хваљени балетски ансамбл Ukrainian Classical Ballet 05. марта на Великој сцени МТС дворане. Балет који се кроз године и године извођења изродио у прави уметнички спектакл, један је од најомиљенијих и најдуговечнијих балета на свету. На сцену МТС дворане са светски популарном украјинском трупом, стиже након наступа у Лисинском, али и сјајних изведби широм Европе и света.

Узбудљива прича пуна страсти и интрига о принцу Siegfriedu који се заљубљује у принцезу Odette коју је зли чаробњак  Rothbard  претворио у лабуда данас је синоним за класични балет, а спој узвишене музике, раскошнога плеса, мистерија и страсти и данас, готово 150 година откад је балет складан, интригира милионе љубитеља музике и плеса широм света.

Свака секунда овога најпопуларнијега "белога балета" магнетски привлачи својом блиставошћу и увлачи публику у чаробан свет језера, шума, палата и вечне љубави. Ту неодољиву чаролију на сцену мтс Дворане доноси УЦБ, састављен од међународно награђиваних плесача.

Реч је о балетској трупи чија је мисија да уједини уметнике из целога света и представи публици најраскошније и најзахтјевније балетне изведбе великих уметника. Захваљујући разноликости школа, свестраности и дубини културне баштине, у овој се симбиози рађају потпуно нови погледи и приступи класичном балету.

Уметнички водитељ овога балетног ансамбла је млади, харизматични плесач Alessandro Bonavita, који је завршио Миланску балетну школу те наступа на позорницама престижних позоришта Енглеске, Немачке, Француске, Шпаније, Пољске, САД...

У уметничком изражају оснивач и сви умјетници трупе непоколебљиво чувају традицију класичнога балета, прихватајући модерне елементе кореографије, те се налазе у непрестаној потрази за новим решењима наступа.

Балетни ансамбл окупља само најталентованије извођаче - солисте и прваке реномираних европских и светских театара попут Teatro di Roma, Magdeburg Opera House, Teatr Wielki, Opera Narodowa Warszawa и бројних других, а многи од њих су и добитници престижних плесачких награда.