BESPLATNA TURA PO BEOGRADU

PEŠAČKA TURA KROZ ISTORIJU I NASLEĐE

Saznajte o našim korenima, religiji, mentalitetu, našoj istoriji, ali i o bogatoj srpskoj baštini, posebnim običajima i proslavama koje se samo obeležavaju u Srbiji, zatim slušajte priče o kraljevskim porodicama, genijalnom umu - Nikoli Tesli i posetite grobnicu u Hramu Svetog Save.
Na putu do Hrama Svetog Save vidite najstariji hotel u Beogradu, zatim Trg Nikole Pašića, Narodnu skupštinu, Stari dvor, Crkvu  Svetog Marka, zgradu koja je još uvek u ruševinama od NATO bombardovanja iz 1999. godine, Tašmajdanski park itd.

STARI GRAD U ZEMUNU

Mirna šetnja kaldrmisanim ulicama, autentična arhitektura, slikovita obala reke Dunav i prekrasan pogled sa brda Gardoš.

Neobičan šarm, tragovi turbulentne istorije i boemski način života na svakom koraku. 

CENTAR GRADA

Beogradska besplatna pešačka tura. Inspirativna, zanimljiva i poučna šetnja sa lokalnim stanovništvom koji će vam ispričati o istoriju grada, društvu, arhitekturi, kuhinji, noćnom životu i o mnogim drugim stvarima. Usredsređena je na najzačajnije znamenitosti koje centar Beograda nudi. Tura se završava u Knez Mihailovoj ulici kada ćete dobiti korisne savete o mestima koje treba da posetite, stvarima koje možete da radite u Beogradu, restoranima, i kako da izbegnete zamke za turiste.

Mesto sastajanja:  Trg reublike (ispred spomenika)
Nema rezervacija, samo se pojavite!

Potražite vodiča sa NARANDŽASTIM kišobranom ili identifikacijom

Vodičima možete dati bakšiš ukoliko vam se dopada kako su vodili turu.

Obilazak traje 2,5 sata i uključuje:

Trg republike
Knez Mihajlovu ulicu
Boemsku četvrt
Zeleni venac
DŽamiju
Ulicu Strahinjića Bana
Kalemegdan
Beogradsku tvrđavu
Najstariju kafanu ,,?”
Sabornu crkvu ...