BROD KORNJAČA

Ploveći najdužom turom u Beogradu, imaćete priliku da sa reke vidite svih osam beogradskih mostova – šest na Savi i dva na Dunavu, Kalemegdansku tvrđavu, Kulu Nebojša, Malo konjsko i Veliko ratno ostrvo, ušće Save u Dunav, ribarske vikendice na borčanskoj strani Beograda, Zemun sa predivnim pogledom na Milenijumsku kulu, koja dominira predelom, blokove Novog Beograda, bivšu zgradu Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije – popularno Ušće, Beton halu, popularne splavove, Savamalu, prve građevine projekta „Beograd na vodi“, „Dragor“ - kraljevski brod koji je plovio rekama Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, Beogradski sajam i Adu Ciganliju.  Tokom plovidbe, možete slušati priče o Beogradu i njegovim sadašnjim i nekadašnjim stanovnicima, koje će vam naši vodiči pričati na srpskom, engleskom i španskom jeziku.

Tura traje 90 minuta, a u ponudi postoji dnevna tura sa zalaskom sunca i noćna tura.

Kapacitet broda je 45 putnika, dok je minimalan potreban broj putnika 15. Putnici mogu doći na brod preko novoizgrađene pasarele. Za strane putnike meeting point je ispred Srpske akademije nauka i umetnosti.

Zbog ograničenog kapaciteta broda, poželjno je rezervisati mesto unapred. Sastajalište pred svaku turu je na glavnom ulasku u Kalemegdanski park, pola sata pre početka ture.