ELEKTRIČNI ORGAZAM

24. apr 2021.

Rokenrol grupa Električni orgazam će povodom obeležavanja 40. rođendana, u Kombank dvorani, 24. aprila 2021. godine održati slavljenički koncert.

Električni orgazam je dugačkim stažom i svojim kvalitetom odavno zaslužio kultni status na prostoru bivše Jugoslavije. Sastav je oformljen početkom te po mnogome značajne 1980. godine. Predvođeni devetneastogodišnjim Srđanom Gojkovićem Giletom su za samo nekoliko meseci doživeli veliku popularnost. Naredne godine sa grupama Idoli i Šarlo Akrobata učestvuju u jednom od najznačajnih albuma u istoriji domaće muzike nazvanim Paket aranžman i tako započinju novi muzički pravac, takozvani “novi talas”. Ostvarivši uspeh sa tim izdanjem u naredne tri godine izdaju 4 sudijska i 1 živi album i njima se visoko poziciniraju na rok sceni tadašnje države.

Kroz Električni orgazam je tokom prethodne četiri decenije prošlo mnogo članova. ali su se ipak odupreli svim promenama, pa i vremenu te su i dalje odani karakterističnom, tvrdom zvuku. Iza sebe imaju dvocifreni broj snimljenih ploča i sijaset hitova za sva vremena kao što su ‘Zlatni papagaj’, ‘Debela devojka’, ‘Ja sam težak kao konj’, ‘Kapetan Esid’, ‘Bejbi, ti nisi tu’, Da si tako jaka.

Danas sa titulom najdugovečnije beogradske novotalasne grupe održavaju sećanje na najkvalitetniji period ovdašnje muzičke scene. Stari zvuk ‘eks-ju’ roka će starijoj publici sigurno probuditi nostalgiju i prisetiti ih na neka prošla vremena, dok će omladini približiti duh starog dobrog zvuka.