Пливање гардиста и војника за Часни крст - Богојављање

19. јан 2022.

У присуству свештеника Војске Србије, гардиста и ратног брода другог реда речне флотиле, у среду, 19. јануара у 12 часова, на Сава променади одржаће се традиционално пливање за Часни крст.

Србија је једина европска земља у којој за Богојављање момци и девојке пливају за Часни крст. Поред општинских, најважнија градска манифестација, која је уједно и прворазредни туристички догађај, по пети, јубиларни пут, одржаће се на Сава променади. У њој ће учествовати војници, гардисти и остали храбри момци и девојке који ће се одважити да скоче у хладну Саву.

Највећа атракција биће ратни брод који ће са Ушћа допловити до Сава променаде. Пажњу ће подједнако привући и команданти Војске Србије, као и гардисти који ће учествовати у манифестацији. Свештеник Војске Србије освештаће пливаче, ратни брод, понтóн и припаднике речне флотиле.

Пливање за Часни крст ће уједно бити и показна вежба Војске Србије.

Туристичка организација Београда вас позива да пропратите манифестацију која ће се одржати на Савској променади, код ресторана "Саванова", у 12 часова. Организатор је Савез проналазача.