КОНЦЕРТ ОПЕРСКЕ ПЕВАЧИЦЕ ТАМАРЕ РАЂЕНОВИЋ У КОЛАРЧЕВОЈ ЗАДУЖБИНИ

03. апр 2021.

Сопран, Тамара Рађеновић ће одржати концерт 3. априла 2021. године у Коларчевој задужбини.

Тамара Рађеновић  живи и ради у Лондону одакле гради своју светску каријеру. Дипломирала  на Краљевском Музичком колеџу у Лондону на одсеку соло певање.

Била је једна од 8 студената који су одабрани међу 1000 пријављених кандидата и прва са Еx-Yu простора и још увек једина  која је примљена на одсек соло певања на овај  престижни светски музички конзерваторијум. Награђена је и стипендијом за мастер студије, али у међувремену је већ кренула са развојем каријере.

Тамарину рану каријеру је обележио рад са планетарно познатом оперском дивом Монсерат Кабаље. Примадона Монсерат је лично 2 пута одабрала Тамару да наступи у Аудиторијуму де Зарагоза на њеним  гала концертима када је имала 19 и 20 година.  Са чувеном дивом Тамара је радила до краја њеног живота.

Иако млада, Тамара је имала прилику да наступа на разним интернационалним концертима и фестивалима у Шпанији, Италији, Сједињеним Америчким Државама. Аустрији, Енглеској, Њемачкој, Холандији, Румунији, Маурицијусу, Словенији, Хрватској, Србији, Црној Гори.

На концерту у Београду ће бити изведене познате арије и дуети из опере Фигарова женидба од Моцарта, Боеми од Пучинија, Ловци на бисере од Бизеа, Фауст од Гуноа, шпанске и италијанске песме као и клавирска дела од Дебисија и Рахмањина.