Jazz in the Garden 2022

02. 07. 2022.

 

У Београд долази берлински састав Jazzanova Live, а најпознатијим домаћим џез музичарима на фестивалу Jazz in the Garden, који ће се одржати 2. и 3. јула у Ботаничкој башти у Београду, придружиће се и познати репери Марчело и Скај Виклер.

На првом београдском џез фестивалу на отвореном, Jazz in the Garden у другом издању током 2. и 3. јула 2022. године биће одржано чак 14 концерата на три бине.

Највеће изненађење последњих деценија на домаћој џез сцени, фестивал који је прошле године преко ноћи освојио публику и музичаре и довео у бајковити амбијент београдске Ботаничке баште 7.000 посетилаца, на путу је да стане у ред реномираних музичких дешавања у Београду и Србији.

Уз бројне најпознатије домаће џез музичаре, пред публиком ће ове године на Jazz in the Garden наступити и прослављени бенд Jazzanova из Берлина. Од првог тренутка када су се 1995. године окупили као група ди-џејева није постојао шаблон за то шта ће Jazzanova у будућности бити. У свакој фази постојања морали су да смишљају нова правила, не држећи се само једног формата или звука. Делујући као ДЈ колектив, продуцентска кућа, плодни ремикс тим и узбудљиви ливе банд, обједињујући клупску музичку сцену и велике концерте Jazzanova Live доноси у Београд аутентични спектакл ослоњен на музику са њиховог најновијег албума „Тхе Поол“ за који критика каже да је најзрелији и најзанимљивији до сада.

И сви други концерти, који ће се одржавати истовремено на три бине, биће у знаку врхунске музике и добре забаве. Једна од највећих звезда савремене домаће џез сцене, Јелена Јововић ће с бендом Jazz Junction, у којем се налази и Васил Хаџиманов, представити композиције са албума „Хеартбеат“. Саксофониста Max Kochetov, чији је недавно објављени албум „Алтеред Феелингс“ за италијанску кућу A.Ma Records добио врхунске оцене критике, наступиће са својим квартетом, а као специјални гост придружиће им се популарни репер Марчело. Још једна овдашња хип-хоп звезда Скај Виклер изаћиће на велики стејџ уз бенд Маниви певачице Иване Вукмировић Маниви. И група Накед, која доноси узаврелу музичку фузију балканске музике и џеза, такође ће представити нови албум „Срећна туга“. Прослављени басиста Ненад Василић наступиће са триом у којем су поред њега хармоникаш Марко Живадиновић и аустријски саксофониста Ромед Хопфгартнер, а свој изванредан нови албум „Third Country“ представиће и пијаниста Драган Ћалина с квартетом који је састављен од најузбудљивијих младих џез музичара Србије данас. Владимир Маричић предводиће квартет састављен од прекаљених џез музичара с овдашње сцене, док ће трубач Иван Радивојевић, вероватно највећа млада нада актуелне џез сцене Србије, наступити оба дана са бендом састављеним од ученика МШ Станковић. Саксофониста Угљеша Новаковић са квинтетом ће представити албум „Tales From the Past“, а Bosque Sound Community младог басисте Милоша Боснића донеће амбијенталне звуке овдашње алтенативне џез сцене. На једној од бина наступиће и врхунска београдска клупска атракција бенд Суперси, а коначно ће James Brown Tribute Belgrade одати музичку посвету некрунисаном краљу фанк звука.

Овоме треба додати и праву фестивалску атмосферу која влада у Башти, мноштво финог света и позитивних вибрација које су обојиле претходно издање Jazz in the Garden и сви састојци за још један спектакуларни музички викенд су ту.

Прошле године улазнице за два дана фестивала биле су распродате знатно пре него што је читав овај летњи фестивалски ватромет музике почео, зато се потрудите да на време купите улазнице чија продаја почиње данас на свим продајним местима и преко онлине сервиса tickets.rs по ценама од 1.800 динара за суботу 2. јул и 1.500 за недељу 3. јула. Оба дана концерти почињу у 16:00 часова, а улаз за посетиоце биће отворен од 15:30 часова.