40 FINGERS

16. мар 2021.

Популарна италијанска гитарска сензација "40 Fingers" у оквиру европске турнеје, наступиће у Београду, у Комбанк дворани 16. марта 2021. године у оквиру Гуитар Арт Фестивала.

"40 Fingers" је један од тренутно најпопуларнијих гитарских квартета који долази из Италије, а карактерише их богат музички репертоар, велика енергија и снажан звук на њиховим концертима. За њихов први београдски концерт најављују гитарски спектакл у Комбанк дворани, са посебним репертоаром који почиње лагано филмском музиком, те поуларном класиком и ауторским песмама, а онда следи енергичан други део концерта са култним мелодијама и обрадама поп и рок хитова у посебном аранжману за 4 гитаре.

Популарност су стекли захваљујући њиховом снажном ритму, богатим хармонијама и великој оригиналности у обради највећих хитова поп, рок, џез, блус, латино, ирске и класичне музике. Њихов планетарни успех почиње оног тренутка када су снимили изванредну верзију Боемске Рапсодије групе Квин, која је великом брзином премашила 5 милиона прегледа на њиховом Youtube каналу. Квартет је одмах објавио и први албум који је наишао на одличне критике, како код музичких критичара, тако и публике.

"40 Fingers" чине су Матео Бренчи, Емануеле Графити, Енрико Марија Миланези и Андреа Витори. Четворица виртуоза на акустичним гитарама који су италијанској музичкој сцени појединачно већ добро познати по својим бројним соло пројектима.

Њихов оригинални концертни репертоар обухвата аутентичне обраде познатих композиција вешто аранжираних за четири гитаре. Међу њиховим најпопуларнијим обрадама издвајају се композиције Астора Пијацоле "Либертанго", затим теме из серије "Игре престола", теме из филма "Последњи Мохиканац" и Вивалдијевог "Лета" и "Четири годишња доба".