ВЕСЕЛА УДОВИЦА

13. феб 2020.

Ко је мистична удовица Хана Главари, зашто сви желе њену пажњу и њен новац, зашто јој њена стара љубав, гроф Данило Данилович, не жели рећи да је воли, и шта са тим има краљ Монтенегра и једна скандалозна лепеза – сазнаћете у највећем оперетном спектаклу у регији – ВЕСЕЛА УДОВИЦА!

Опера и театар Мадленијанум у 2020. годину улази са урнебесном музичком комедијом која никога неће оставити равнодушним и која гарантује да ће публика од првог до последњег минута бити на ивици седишта. Врхунска музика Франца Лехара, предивне и памтљиве мелодије које су класика музичког театра, кореографске нумере које одузимају дах, бритки и урнебесно смешни дијалози и ситуације, живописни ликови, раскошни костими и монументална сценографија – све је то део ове културне посластице у којој диригентску палицу држи Весна Шоуц, а режију потписује Роберт Бошковић.

Ово класично дело прича причу о богатој удовици пореклом из Монтенегра, а која долази на велики бал амбасаде у Паризу, где је салећу бројни француски удварачи. С друге стране, амбасадор Зете нема намеру да допусти да удовичино богатство падне у руке странаца и његов је једини адут из рукава докони гроф Данило, удовичин бивши вереник, који дане и ноћи проводи у париском клубу Максим у друштву бројних веселих девојака и не пада му на памет да постане део амбасадорових планова. Наравно, ту су још и бројне љубавне заврзламе и неспоразуми, неверне жене и глупави мужеви, али и чаробни свет кабаретског Париза.

Весела удовица, чија нас премијера очекује 13. фебруара 2020, а прва реприза 20. фебруара у Мадленијануму доноси оно што није донело ниједно извођење раније. Задржавајући шарм оригиналне приче, ова верзија додатно се поиграва савременом динамиком позоришног приповедања, доноси нове сцене и појачава кабаретски угођај, остављајући притом дело погодним за све генерације жељне смеха, добре музике и плеса, па и позоришног задовољства.