САЊА ИЛИЋ & БАЛКАНИКА

20. мар 2020.

Култна српска група Сања Илић & Балканика, одржаће 20. марта концерт у Комбанк Дворани у Београду, којим ће започети обележавање двадесетогодишњице постојања.

Две деценије прошло је од изласка албума ,,Балкан 2000", који је на сцену донео композиције које су постале најлепши репрезент културне баштине ових простора. Концерт у Комбанк Дворани биће омаж управо албуму ,,Балкан 2000", али и свим оним пројектима у којима су ,,Сања Илић & Балканика" свих претходних година померали границе музике и стваралаштва.

Звук који негују, а који је спој снажних ритмова Балкана и елемената светске музике, постао је препознатљив и ван граница наше земље.

Композиције Симонида, Хиландар, Долина суза, Плава птица стекле су култни статус у нашем народу, док публика у Београду дуго времена није имала прилике да их чује уживо, због чега ће овај концерт бити јединствено емотивно и музичко путовање за све љубитетље квалитетног звука.

Група ,,Сања Илић & Балканика" успешно је представљала нашу земљу на ,,Песми Евровизије" 2018. године, пласиравши се у финале највеће европског музичког такмичења. Са песмом ,,Нова деца" група је на квалитетан и аутентичан скренула пажњу на Србију и наше културно наслеђе.

Са истом жељом: да се публици пружи квалитетан садржај, добра музика и праве вредности, биће реализован и концерт у београдској Комбанк Дворани. Улазнице за концерт су у продаји на Благајни Комбанк Дворане, на свим продајним местима Ticket Vision-а и путем сајта tickets.rs.